Op pad in Utrecht

Op Pad in Utrecht


Tijdens de excursie in Utrecht hebben we drie locaties in Utrecht bezocht: TivoliVredenburg, Utrecht Jaarbeurs en Het Werkspoor kathedraal geweest. Deze locaties verzorgen grote evenement en worden ook wel evenementhouders genoemd.


De dag begon in Tivoli, de uitgaansplek en evenement houder in hartje Utrecht. Tivoli werd geopend in 2014 en omvat 5 concertzalen met een totale zaalcapaciteit van 5500 personen, een café en restaurant. Hier werden we rondgeleid achter de schermen en werd ons verteld hoe alles in elkaar zit.


Na Tivoli gingen we door naar Utrecht Jaarbeurs. Hier gingen we naar de grote zaal en werd ons verteld hoe zij beurzen organiseren en wat deze opleveren voor de jaarbeurs. Tijdens ons bezoek aan de jaarbeurs kwam ik er achter dat ik hier persoonlijk liever niet in werkend zou willen zijn. Mijn passie voor evenementen organiseren ligt meer bij festivals en dergelijke.


Als laatste zijn wij bij Het werkspoor kathedraal geweest. Een prachtig gebouw waar evenementen georganiseerd worden met eindeloze mogelijkheden. Ik ben daar ook zelf een keer bij een evenement geweest waar zelfs een reuzenrad in het gebouw zelf stond.


Wat heb ik geleerd?
Ik heb deze dag als een goede inkijk in de evenementenbranche ervaren. Elke locatie waar we zijn geweest heeft een eigen blik op de branche gegeven en kon ook een ander beroepsbeeld geven. Na afloop was ik minder enthousiast over de werkmogelijkheden dan ik had verwacht. Voor de werkveld verkenning wist ik bijna zeker dat werkzaam zijn in de evenementenbranche mij goed zou liggen, nu ben ik daar echter niet meer zo overtuigd van.

Mijn blik op werken in deze branche is veranderd en dat is niet erg. Ik ben dankbaar voor mensen die in deze branche werken want ik hou wel van een goed georganiseerd festival of ander evenement. Zelf zou ik wel een paar jaar werkervaring willen opdoen in het organiseren van festivals, want door de excursie naar de Jaarbeurs kwam ik er achter dat mijn interesse totaal niet ligt bij het organiseren van beurzen.