Blog Meeloop dag

Meeloopdag 


Op mijn meeloop dag voor het werkveld evenemenen heb ik meegelopen met Finn van Kaam, hij werkt bij Port of Rotterdam, het grootste havenbedrijf van Europa. 

 

Bij het wereldhaven bedrijf Rotterdam heb ik meegelopen op de afdeling Events, een afdeling die met zeven mensen te werk gaat en alle evenementen organiseert voor het bedrijf met 1300 medewerkers. Ik heb letterlijk meegelopen met Finn van Kaam en kon gedurende de dag aan hem vragen stellen waarom zijn afdeling nou zo cruciaal is voor het Rotterdamse havenbedrijf. Per jaar organiseert Finn zijn afdeling zo’n 100 evenementen en nemen zij ook deel aan evenementen in het buitenland om bedrijven te werven die in business gaan met het havenbedrijf, zoals een plek huren die behoort tot de Rotterdamse haven. Dit is dan een grote rol en daardoor is de afdeling ook zo van belang voor het havenbedrijf, doordat zij grote beurzen organiseren en participeren in beurzen sleuren zij klanten binnen voor het havenbedrijf die hierdoor meer omzet draait.

 

Het event van mijn meeloop dag was de Sinterklaasintocht van het Havenbedrijf voor de eigen medewerkers en hun families. Mijn dag begon al om acht uur ’s ochtends en ik kwam met enthousiasme en goede moed aan. Eenmaal daar werd ik opgevangen door Finn en zijn we meteen van start gegaan. Als eerste heeft Finn mij het pand laten zien en daarna zijn we het gehele draaiboek door gaan lopen.

Het evenement zou om 11:30 van start gaan met een inloop waarbij de ouders stiekem hun cadeaus konden afgeven terwijl de kinderen konden kijken naar een gezellige jazzband. Hierna kon men naar buiten om de intocht van Sinterklaas te bekijken en hem welkom te heten. Na de intocht verplaatsten wij ons weer naar binnen waar een show werd opgevoerd en Sinterklaas zich op een gegeven moment bij zou voegen. Na afloop van de gezamenlijke bijeenkomst konden de cadeaus worden opgehaald en was er gelegenheid om op de foto te gaan met Sinterklaas. Hierna werd de dag afgesloten en ging ieder weer naar huis.

 

Ik heb deze dag als zeer leerzaam en leuk ervaren. Het was een kleinschalig evenement, maar hierdoor heb ik juist alle hickups en ook wat juist soepel verliep mee gekregen. Het was fijn om zo ‘on the spot’ mee te doen en actief mee te draaien. In de fotogallerij heb ik foto's gepost die ik tijdens deze dag heb gemaakt.

 

Wat heb ik geleerd?

Door mijn meeloop dag ben ik mij bewust geworden dat er veel verschillende evenementen georganiseerd worden, zelf denk ik bij een evenement snel aan een concert of festival, maar ook beurzen en dergelijke vallen onder deze term. Ik weet nu dat er voor elke doelgroep wel iets te vinden is. Het was interessant om me te realiseren dat events ook aan traditie en feestdagen gekoppeld kunnen worden, bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, maar ook Sinterklaas waarvoor in iedere stad en ook binnen organisaties een feest kan worden georganiseerd. Van het evenement waar ik mee heb gelopen neem ik mee dat het Sinterklaasevent niet alleen voor de kinderen is, maar dat het ook voor de ouders een leuk feest is. In dit kleinschalige event was er voor elk wat wils. Voor ieder is er dan plezier uit te halen.

De informatie die ik van Finn heb gekregen heeft me geleerd dat evenementen voor plezier, het vergroten van kennis en commercie kunnen worden georganiseerd.